Downforce

Motorsport

Home > Motorsport
30-06-2009

Downforce Motorsport wint op Spa-Francorchamps!Tijdens de Euroraces op Spa-Francorchamps heeft het team van Downforce Motorsport zijn eerste zwaarbevochten overwinning in de Dutch Supercar Challenge behaald! Op vrijdag was er al een eerste succes toen Laurens de Wit zijn BMW 130i voor de eerste keer dit jaar op pole position zette. Equipe Villerius/Tunissen liet een derde tijd noteren. De technische staf had de weken voorafgaand aan deze races regelmatig tot in de kleine uurtjes doorgewerkt om de auto's nog sneller te maken en dat zou dit weekend dan in een positief resultaat omgezet moeten worden. Het sneller maken van de auto's ging overigens op het circuit ook nog gewoon door: in de nacht van donderdag op vrijdag arriveerde een speciale handgemaakte uitlaat voor de tweede auto die op vrijdag na de kwalificatie nog door de monteurs gemonteerd werd; dit alles in de jacht op zoveel mogelijk extra pk's.
Tijdens de eerste race op zaterdag hadden de Wit en Villerius een uitstekende start en na de verplichte pitstop halverwege de race had het team de eerste twee posities in handen. Een zware crash van een andere deelnemer zorgde echter voor een safetycar procedure, waardoor de voorsprong van de Wit en Tunissen (die inmiddels het stuur van Jitse Villerius overgenomen had) vrijwel geheel verdween. Na weer een crash tussen twee andere deelnemers twee rondes voor het einde werd de race definitief gestaakt. Laurens de Wit ging op dat moment aan de leiding en Peter Tunissen reed op de derde plaats, dus alledrie de rijders mochten de gang naar het podium maken!

Op zondag werd onder een dreigende wolkenhemel maar op een droog circuit de tweede race van het weekend verreden. Toen na enkele ronden twee rijders hard met elkaar en daarna met de vangrail in aanraking kwamen moest voor de tweede keer dat weekend de safetycar op de baan komen. De Wit en Tunissen reden op dat moment op de tweede, respectievelijk derde plaats in de wedstrijd. Na de verplichte pitstops waren de rollen omgedraaid. Jitse Villerius had het stuur overgenomen van Peter Tunissen en reed op de eerste plaats voor teamgenoot Laurens de Wit. Met nog zes ronden raakte Villerius echter de macht over het stuur kwijt in de Eau Rouge en knalde met 180km/u in de bandenmuur. De Wit was inmiddels een plek verloren aan de equipe Bogaerts/de Jong en zo konden zij hun BMW M3 in de tweede race naar de zege sturen voor Laurens de Wit die toch weer knap tweede werd.

Over drie weken staan alweer de volgende races op het programma tijdens de Zolder Superleague. Na deze eerste overwinning wil het team meer. In allerijl zal de tweede auto gerepareerd moeten worden, maar iedereen binnen het team heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken en dat er op Zolder weer door twee auto's voor de overwinning gevochten kan worden!

Daarnaast begint de structuur van Downforce Motorsport steeds meer vorm te krijgen. Zo werken er nu al ruim vijftien enthousiaste mensen om zowel de technische als de commerciƫle kant van het team vorm te geven. Dit begint ook duidelijk zijn vruchten af te werpen, want er komen steeds meer sponsorstickers op de auto's. En van 25 tot 31 juli organiseert het team een raceweek in Frankrijk waar de rijders nog verder getraind zullen worden op weg naar meerdere podiumplaatsen. Overigens kunnen ook niet-teamleden aan deze week deelnemen, de informatie hierover is te vinden op de site van het team (www.downforce.nl) die inmiddels ook steeds meer bezoekers trekt. Downforce Motorsport is overigens nog op zoek naar een enthousiaste schadehersteller om het team te versterken.

De volgende races van de Dutch Supercar Challenge vinden plaats op het circuit van Zolder op 17, 18 en 19 juli.