Downforce

Motorsport

Home > Motorsport
02-11-2009

Downforce Motorsport sluit seizoen af met dubbele overwinning!Tijdens het laatste DSC weekend van dit seizoen was Downforce Motorsport met maar liefst drie BMW 130i's aanwezig. Naast vaste rijders Laurens de Wit en het duo Jitse Villerius / Peter Tunissen zette het team dit weekend ook een derde auto in voor locale favoriet en Assen-kenner bij uitstek Andre de Vries. Die reputatie maakte de Vries in de kwalificatie al meer dan waar toen hij zijn 130i brutaalweg op pole position zette. Laurens de Wit liet de derde tijd noteren en het duo Jitse Villerius / Peter Tunissen sloot de laatste kwalificatie van hun eerste seizoen af op een achtste plaats.

Bij de start van de eerste race op zaterdag waren de rollen omgedraaid. Laurens de Wit pakte al snel de kop op de voet gevolgd door Andre de Vries. De twee Downforce coureurs liepen al snel weg bij de rest van het veld, hetgeen ook nodig was omdat beiden maar liefst 40 strafseconden goed moesten maken. Het hoge tempo bleek echter zijn sporen achter te laten op de banden van de auto van Andre de Vries en bij de pitstop moest hij als gevolg hiervan helaas de strijd staken. Laurens de Wit kon het daarna in de natte en verraderlijke omstandigheden relatief rustig aan doen en reed zijn auto naar een onbedreigde tweede overwinning van het seizoen.

Voor de race op zondag mocht de Wit dus ook vanaf de eerste plek starten met de andere twee Downforce auto's helemaal achter aan het veld. De uitgebreide vloot van ex-Cup 130i's die Downforce dit seizoen opgebouwd heeft kwam hierbij uitstekend van pas, zodat Andre de Vries na de problemen op zaterdag de tweede race op zondag in een andere 130i kon starten. Hij demonstreerde hierbij meteen zijn uitstekende kennis van het circuit door in de openingsfase na een spectaculaire 360 graden spin razendsnel op te klimmen naar de kop van het veld. Na de pitstops kon hij zich zelfs mengen in de strijd om de overwinning en door in de laatste fase van de race constant supersnelle tijden te rijden die zelfs onder zijn kwalificatietijd lagen mocht hij uiteindelijk volledig verdiend op de hoogste trede van het podium klimmen. Daarachter reed Laurens de Wit, gehinderd door maar liefst 55 strafseconden, zijn 130i naar een keurige vierde plaats hetgeen hem genoeg punten opleverde om de tweede plaats in het kampioenschap veilig te stellen. Een geweldige prestatie voor de pas 19-jarige coureur die dit jaar Downforce Motorsport uitkoos als springschans voor zijn carrière in de autosport! De derde Downforce auto van Villerius en Tunissen kwam na een lange race van gevechten op de baan op een negende plaats over de finish.

In de pitbox smaakte de champagne na de dubbelslag extra goed.
Binnen 24 uur na de laatste overwinning was het team echter al weer volledig gefocust op het nieuwe seizoen. De auto's zullen deze winter nog sneller gemaakt worden, waarmee het team verwacht in de strijd om het kampioenschap nog sterker voor de dag te kunnen komen. De overwinningen van Assen en de tweede plaats in het kampioenschap smaken duidelijk naar meer!

Ook zal het team een derde BMW 130i volgens dezelfde specificaties preparen. Geïnteresseerde rijders die zich in 2010 willen mengen in de strijd voor het kampioenschap of die een seizoen DSC bij Downforce Motorsport willen gebruiken om zich in de kijker te rijden voor een verdere carrière in de autosport worden verzocht zich zo spoedig mogelijk te melden via jan@downforce.nl of 0186-636322 als ze interesse hebben om in 2010 te rijden voor Downforce Motorsport. En ook nieuwe sponsoren kunnen zich langs bovengenoemde weg melden; Downforce Motorsport heeft enkele zeer interesse mogelijkheden die bespreekbaar zijn voor bedrijven die zich willen verbinden aan het jonge en succesvolle imago van het team.

Ten slotte willen alle teamleden van Downforce Motorsport nog hun hartelijke dank uitspreken naar alle mensen die de Dutch Supercar Challenge in 2009 mogelijk hebben gemaakt, naar al haar sponsoren voor het in ons gestelde vertrouwen en alle fans die ons het hele seizoen gesteund hebben met hun hartverwarmende enthousiaste en steun.
2009 was voor ons een fantastisch jaar. Iedereen bedankt en tot in 2010!