Downforce

Motorsport

Home > Motorsport
06-08-2009

Downforce Motorsport betrokken bij kettingbotsingHet team van Downforce Motorsport kreeg woensdagmorgen een fikse klap toen teammanager Dennis Schroyen en vaste monteur Bjorn Alenis met de Downforce trailercombinatie op de E313 bij Massenhoven in een kettingbotsing terecht kwamen. Beide heren konden wonder boven wonder hun verwrongen kabine met slechts enkele snijwonden verlaten. Getuige de foto's hebben zij wel enorm veel geluk gehad.

De vrachtwagen van Downforce Motorsport stond al stil op het moment dat hij van achteren aangereden werd door een andere vrachtwagen en daardoor tegen een voor hem stilstaande auto-ambulance gesandwiched werd. In totaal waren er zeven vrachtwagens bij de kettingbotsing betrokken. De schade aan de Downforce combinatie is aanzienlijk. De trekker is afgeschreven en het is nog maar zeer de vraag of de trailer herstelbaar is. Of dit nog voor de volgende races op het circuit van Zandvoort gaat lukken is helaas zeer twijfelachtig.

Downforce Motorsport heeft het hiermee toch wel moeilijk. De teamleden werken er keihard aan om deze tegenslag zo snel mogelijk te boven te komen en om tijdens de Trophy of the Dunes op Zandvoort weer professioneel voor de dag te kunnen komen. Mogelijk moet er toch tijdelijk een stapje teruggedaan worden.

Downforce Motorsport wil graag sterkte en een voorspoedig herstel wensen aan de twee personen die als gevolg van deze kettingbotsing zwaargewond zijn geraakt en nog in het ziekenhuis verblijven.