Downforce

Motorsport

Home > Motorsport
21-07-2009

Downforce Motorsport ondanks pechweekend toch weer op het podium!Het afgelopen weekend streek het circus van de Dutch Supercar Challenge neer op het circuit van Zolder; de thuisbasis van het technische team van Downforce. Het weekend begon op vrijdag met een half verregende vrije training waarin Laurens de Wit meteen al de tweede tijd liet noteren, een prestatie die hij in de kwalificatie later op die dag kon herhalen. Het duo Villerius / Tunissen kende een minder gelukkige dag en kwam vanwege technische problemen niet aan kwalificeren toe.

Tijdens de eerste race van het weekend op zaterdag kenden de beide Downforce auto's een flitsende start. Laurens de Wit pakte meteen de eerste positie in de race en Jitse Villerius, helemaal van achteraan gestart zette een sterke inhaalrace in en haalde in de eerste rondes van de race verschillende andere deelnemers in en klom zo al snel op naar de top 10.

Helaas kregen de beide Downforce auto's al snel daarna met remproblemen te kampen. Het was uitermate spijtig dat deze problemen zich juist in de race manifesteerden, aangezien tijdens de trainingen voorafgaand aan de race de remmen geen enkele problemen hadden gegeven. Het gehele team heeft daarna tot in de kleine uurtjes keihard gewerkt om het remsysteem te modificeren, waarna vol vertrouwen werd uitgekeken naar de race van zondag. 

Waar het hele weekend in het teken had gestaan van wel of geen regen, waren de voorspellingen voor zondag voor het eerst van het weekend eenduidig: het zou de hele race droog blijven. Groot was dan ook de chaos toen het hele veld na de volledig droge opwarmronde op slicks op de eerste bocht af stormde en daar de hemelpoorten open gingen. Voor Peter Tunissen kwam een voortijdig einde aan de race nadat hij in de snelle kanaalbocht spinde en de muur toucheerde. Laurens de Wit, eveneens helemaal achteraan gestart, klom echter al snel op naar voren en lag halverwege de race alweer op de eerste positie! Helaas kon hij die niet vasthouden, maar een tweede plaats aan het eind van de race voelde voor het hele team na een pechweekend aan als een overwinning.

De voorbereidingen voor de volgende races zijn inmiddels al in volle gang. Over enkele dagen vetrekt het team naar Frankrijk, waar in alle rust een week getest zal worden op de circuits van Lurcy-Lévis, Mas du Clos en Charade. De auto's en rijders zullen hier nog sneller gemaakt worden in de hoop om na de zomerstop van het DSC nog sterker te voorschijn te kunnen komen.

Het volgende raceweekend van de Dutch Supercar Challenge is op 4, 5 en 6 september op het Circuitpark Zandvoort.