Downforce

Coureurs

Home > Motorsport > Het Team > Coureurs

Jitse Villerius

Jitse maakte kennis met circuitrijden tijdens een door Driving Fun op het Circuit Park Zandvoort georganiseerde circuitdag in 2007. Sindsdien is hij gegrepen door het racevirus. In 2008 maakte hij zijn debuut in de Dutch Supercar Challenge in een MINI, maar in datzelfde jaar nog stapte hij over in een door Downforce Motorsport geprepareerde BMW 130i. Tijdens de finaleraces sloot hij het seizoen af met een indrukwekkende vierde plaats op een kletsnat Assen.
In 2009 hoopt hij deze stijgende lijn vast te kunnen houden en een vaak geziene gast op het podium te worden.

 

Laurens de Wit

Laurens heeft het racevirus niet van een vreemde; nadat hij als 5 jarige al samen met zijn neefje op de tribune naar zijn vader en oom aan het kijken was, kon het niet uitblijven dat ook Laurens later op de baan te vinden zou zijn. Op 7 jarige leeftijd is Laurens begonnen met buitenkarten en na een aantal jaar trainen is hij op zijn 14e begonnen met wedstrijden te rijden. De Rotax Max (125cc automaat) klasse waarin hij streed bestond uit een groot veld. Het eerste seizoen sloot hij af met een 5e plaats in het kampioenschap. Al in zijn tweede jaar had hij na een aantal overwinningen aan het eind van het seizoen de meeste punten en mocht hij zich Clubkampioen noemen.
In de winter van dat jaar (2005/2006) heeft Laurens bij Bleekemolen de racecursus gevolgd en als 15-jarige de cursus gewonnen. In het seizoen 2006 heeft hij met een Ford Sierra meegedaan aan de DNRT waarin hij diverse overwinningen behaalde. In 2007 heeft Laurens mee gestreden in het Benelux Formule Ford kampioenschap. In het eind klassement behaalde hij daar een zeer verdienstelijke 5 plaats met als beste resultaat twee maal de 4e plaats.
Afgelopen jaar heeft Laurens met een BRL-Light mee gedaan aan de DNRT, waar hij zich tussen op papier veel snellere auto's goed wist te handhaven.
Naast al dit racen houdt Laurens zich ook bezig met het geven van instructie aan coureurs en tevens is hij 's winters actief bij Bleekemolen Raceplanet tijdens de bekende racecursus.

In 2009 deed Lourens voor het eerst mee in de Sporklasse van het Dutch Supercar Challenge en eindigde meteen op de 2de plaats in eht kampioenschap! Zijn zege in de zaterdagrace tijdens de finaleraces op Assen is veelbelovend voor de toekomst. 

 

Peter Tunissen

Peter is al van kinds af aan wild van alles wat met auto's te maken heeft. Op vierjarige leeftijd kon hij alle typen auto's herkennen aan hun achterlichten. Op 16-jarige leeftijd stapte hij voor het eerst in een kart en hij was meteen verkocht aan de g-krachten en de snelheidssensatie. Na enkele jaren indoor- en outdoorkarten begon hij in 2003 met het deelnemen aan circuit- en driftdagen. Begin 2008 heeft hij zijn EU racelicentie gehaald waarbij hij tevens de tweede plaats in de cursus behaalde. Sinds 2006 organiseert hij circuitdagen voor Driving Fun en in 2009 maakt hij zijn racedebuut in het DSC bij Downforce Motorsport.
Zijn doelen voor 2009 zijn om heel veel ervaring op te doen, nog meer plezier te hebben en toch ook minimaal één keer op het podium te eindigen.