Downforce

Raceweekend

Home > Events > Raceweekend

Special Travel & Downforce Motorsport, voor de ultieme race ervaring

Downforce biedt u de unieke mogelijkheid om helemaal op te gaan in motorsport-wereld. Uniglobe Special Travel verzorgt daaromheen alle verblijf en vervoer naar de grote circuits. Er zijn een tal van mogelijkheden en tevens op maat te maken.

Downforce Motorsport is een Nederlands raceteam en rijdt In de Dutch Supercar Challenge met BMW 130i's helemaal vooraan mee. In het seizoen 2009 stonden de coureurs van Downforce in totaal elf keer op het podium waarvan drie keer op de allerhoogste trede!

De focus van het team ligt niet uitsluitend op de sportieve prestaties. Ook daarbuiten wil Downforce namelijk zoveel mogelijk mensen besmetten met het autosportvirus. Autosport is namelijk niet alleen heel erg leuk om van dichtbij te beleven; het is zakelijk gezien ook een ontzettend waardevol instrument!

foto's Luuk van Kaathoven & Mark Nauta

Een raceweekend vertoeven onder het team tijdens de Dutch Supercar Challenge...

Het Dutch Supercar Challenge kampioenschap vindt plaats verdeeld over zestien races in acht raceweekenden.

De races vinden plaats op een jaarlijks wisselende selectie van de vier grote circuits van de Benelux (Assen, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Zolder), de Duitse circuits Hockenheim, Nürburgring en Oschersleben en de Engelse circuits van Donington en Rockingham.

Downforce Motorsport bezoekt deze raceweekenden met haar eigen truck en trailer, met bijbehorende 150 m2 grote hospitalitytent. De hopitality bij Downforce is geen overdreven chique bedoening. Wij kiezen voor een gezellige sfeer, waarbij u en uw gasten zich eerder onderdeel van het team dan bezoekers zullen voelen.

Ook de catering wordt door ons op een gezellige en huiselijke manier verzorgd. Accomodatie, extra activiteiten en evt. vervoer naar de grote circuits worden door Uniglobe Special Travel verzorgd.

In overleg kunnen groepen tot 100 gasten ontvangen worden. Tevens kunnen wij uw bezoek opluisteren met sponsoring van Downforce voor het weekend van uw bezoek zodat de raceauto's met stickers van uw bedrijf beplakt kunnen worden. Dit is slechts één mogelijkheid; in overleg is er veel meer mogelijk.

Graag denken wij met onze relaties mee om tot voor beide partijen optimale samenwerking te komen en hierbij geldt: the sky is the limit!

Vraag nu informatie aan voor een ultieme cadeaubon en/of incentive!

Cadeaubon

Met unieke cadeaubonnen van het team kunt u de spanning en sensatie van het racen in de Dutch Supercar Challenge meemaken van zo dichtbij als maar mogelijk is, namelijk vanaf de bijrijdersstoel van één van de auto's van het team!

Uw bestuurder zal één van de coureurs van het team zijn en deze rijdt u rond in zijn echte raceauto, geen incentive-auto, op - bijna - racetempo. De meer dan 300pk sterke motor, het perfect uitgewogen onderstel, de dikke remmen en de plakkerige race-banden zullen er stuk voor stuk voor zorgen dat dit een ervaring is die niet snel vergeten zal worden.

De Downforce Motorsport cadeaubon is een ideaal geschenk voor uw klanten of relaties, maar is tevens bij uitstek geschikt als nieuw en verrassend geschenk voor uw medewerkers. U rijdt 2 of 5 ronden mee op racesnelheid.

Een cadeau waar nog lang over nagepraat zal worden en is te bestellen voor 50 of 90 euro via Uniglobe Special Travel!

... tot zelf de pk's onder controle krijgen!

Één van de middelen die het team daarvoor gebruikt is de inmiddels al welbekende Circuits d'Auvergne circuitweek.

In één van de mooiste streken van Frankrijk organiseert Downforce Motorsport aansluitende circuitdagen op enkele van de snelste en meest uitdagende circuits van Europa. Onder professionele begeleiding van de coureurs en technici van Downforce Motorsport bestaat de mogelijkheid voor u, uw klanten, medewerkers of relaties om een week mee te maken die u niet snel zult vergeten. Accomodatie, vervoer en activiteiten worden door Uniglobe Special Travel geregeld.

U begint de week met een korte theoretische uitleg over alle aspecten van het racen. Maar de nadruk ligt vooral op de praktijk. Na eerst het trucje afgekeken te hebben vanaf de bijrijdersstoel naast één van de coureurs, mag u al snel plaats nemen in een door Downforce geprepareerde 'semi race-auto'. Na een eerste kennismaking wordt de snelheid opgevoerd en al snel zult u zichzelf verbazen over het hoge tempo dat u kunt rijden. En daarna is het tijd voor het echte werk! Onder begeleiding neemt u zelf plaats in de 130i raceauto, exact dezelfde auto als waarmee de Downforce coureurs meestrijden om de podiumplaatsen!

Na deze week is er voor mensen die de smaak echt te pakken hebben gekregen tevens de mogelijkheid om hun racelicentie te behalen. Misschien zien we u nog eens terug aan de start van een echte race in een raceauto van Downforce Motorsport?

Tevens wordt er desgewenst een partner-programma verzorgd voor meereizende partners en kinderen, en kunnen er extra gezamenlijke activiteiten in het programma ingepland worden.

Heeft u de smaak al te pakken?

Vraag nu informatie aan voor een ultieme cadeaubon en/of incentive!